Infiltraţii

Cabinet Infiltratii Bucuresti Dr. Dan Siderman

Plasma imbogatita in trombocite sau P.R.PPlasma imbogatita in trombocite sau P.R.P, reprezinta o modalitate de tratament, cu valoare biologica ridicata, avand rezultate excelente in leziunile ortopedico-traumatologice.

Terapia se poate administra in ambulatoriu cu conditia respectarii regulilor de asepsie. O indicatie terapeutica corecta, trebuie sa beneficieze in prealabil de investigatii paraclinice -C.T, R.M.N, sau E.CH.O.

Terapia P.R.P. presupune recoltarea unei cantitati de sange venos, aprox 15-20 ml, care se prepara prin centrifugare, rezultand prin separare aprox 4-6 ml plasma, bogata in trombocite. Aceasta se injecteaza la nivelul articulatiei sau peritendonului afectat.

Numarul infiltratiilor si intervalul de administrare se decid de catre medicul curant, in functie de diagnostic si stadiul afectiunii tratate.

Terapia cu P.R.P nu presupune repaus total dupa administrare. Durerea sau hiperemia locala post administrare de PRP, impun reducerea efortului fizic pentru cateva zile, administrarea de analgezice si aplicatii locale reci.

Terapia cu PRP se adreseaza afectiunilor care au provocat o deteriorare usoara spre medie a calitatii cartilajului articular, leziunilor meniscale gr 1-2, leziuni interstitiale ale L.I.A., dar si leziuni inflamatorii acute sau cornice ale tendoanelor sau insertiilor musculare la nivelul scheletului osos (epicondilite, tendinite plantare sau achiliene etc)

Pacientii care pot beneficia cu success de terapia P.R.P se situeaza pana in jurul varstei de 55 ani, dupa acesta varsta, potentialul biologic de vindecare se reduce progresiv. Rezultatele clinice ale tratamentului cu P.R.P se pot observa dupa 6-9 luni de zile, iar la 9-12 luni de zile de la inceputul tratamentului trebuie efectuat R.M.N de control. Tratamentul cu P.R.P trebuie completat cu scadrea in greutate unde se impune, evitarea ortostatismului prelungit, frig, umezeala.
La toate acestea, un program de recuperare medicala completeaza terapia P.R.P

Pentru consultatii si informatii accesati pagina noastra sau telefon 0740013230